Produkti na procesnem nivoju avtomatizacije

morajo biti:

  • zmogljivi za obdelavo podatkov
  • med seboj povezljivi, da tvorijo močne strukture

Komunikacijska tehnologija v zgradbah je zelo pomembna.

Le s

  • pravilno zastavljeno arhitekturo sistemov,
  • in izbiro standardnih, preverjenih rešitev

dobimo zagotovilo, da bodo sistemi zanesljivo delovali in bo njihovo vzdrževanje učinkovito skozi celotno življenjsko dobo.

Standardizirani komunikacijski protokoli zagotavljajo zanesljivo in dosledno izmenjavo informacij med napravami in sistemi.

BACnet

je bil posebej razvit pri združenju ASHREA za  potrebe  avtomatizacije  v  zgradbah.  Njegovi  začetki  razvoja  segajo  v  leto  1987. Poseben poudarek pri razvoju  je  bil  na preprosti integraciji  in  nadzoru naprav,  iz kar se da različnih  področij:  HVAC,  protipožarni  sistemi,  sistemi  tehničnega  varovanja,  kontrola dostopa itd. Protokol je implementiran v programsko opremo, komunikacija teče z uporabo naslovov IP (BACnet on IP)

KNX

Komunikacijski standard KNX je nastal z združitvijo standardov EIB, EHS (European Home  System  Association)  in  BATIBus (BATIBus  Club  International)  v  letu  1999.  Je komercialno splošno razširjen in zelo priljubljen na področju sobnih regulacij.

MODBUS

Modbus je komunikacijski protokol, ki ga je razvila družba Modicon ob koncu 70. let prejšnjega stoletja. Uporablja se za komunikacijo na najširšem procesnem nivoju, in sicer med različnimi vrstami naprav.

DALI

Dali  (Digital  Adddressable  Lightning  Interface)  predstavlja  standard  za  inteligentno upravljanje sistemov razsvetljave. Njegova največja prednsot je, da je možno vsako posamezno svetilko ali njihove skupine nasljavljati.

LONWORKS

Protokol  LonWorks je  razvila  družba  Echelon  Corporation  in  ga  uradno  patentno zaščitila v letu 1994. Protokol se je uveljavil predvsem za krmiljenje sistemov razsvetljave in sistemov za ogrevanje, prezračevanje in klimatizacijo. Komunikacijski kanali, preko katerih lahko komunicira, so: prepletena parica, radijska povezava, IR, optična vlakna, itd.

M-BUS

M-BUS je namenski protokol za zbiranje podatkov iz različnih števcev: vodomeri, števci porabljene energije, plina, električne energije itd.

Glavni poudarki, ki dominirajo na procesnem nivoju

Siemens TRA je integralna rešitev za upravljanje pisarniških, delovnih okolij, v kateri so združeni ogrevanje, hlajenje, senčenje, razsvetljava, centralni nadzor. Desigo PX je sistem kompaktnega ali modularnega krmilja namenjenega naprednemu krmiljenju klimatskih, prezračevanih naprav, toplotnih postaj itd. Siemens Climatix je avtomatizacijski sistem namenjen OEM partnerjem kot sistem za prvovradnjo pri avtomatizaciji HVAC naprav in toplotnih podpostaj. Siemens Simatic S71200 in 1500 sta zelo zmogljiva programa krmilja namenjena avtomatizaciji proizvodnih procesov.

Desigo Total Room Automation (TRA)

Integralna rešitev za avtomatizacijo poslovnih/pisarniških okolij

Prilagodljiv koncept sestave Siemens TRA

… vam omogoča, da sami razpolagate s nepremičnino, in svojim (potencialnim) najemnikom pa omogočite polno svobodo pri oblikovanju prostorov. Osnovna oblika je lahko minimalistična, najemnih si jo lahko razširi na podlagi svojih zahtev. Razdelitev nadstropij v pisarniške segmente vam daje največjo možno prilagodljivost v celotni življenjski dobi vašega objekta. Posamezni segmenti se lahko združijo po prostorih, če je potrebno. Če se razmere ali potrebe spremenijo, se lahko sistem hitro in enostavno prilagodi brez potreb po spremembah električnih napeljav in HVAC naprav.

Odlično udobje na delovnem mestu ...

izboljšuje koncentracijo in pozitivno vpliva na motivacijo in produktivnost. Inovativna funkcija AirOptiControl Desigo TRA za to ustvarja idealno osnovo. Zagotavlja, da temperatura, kakovost zraka in vlažnosti ne presežejo nastavljenih mejih vrednosti, hkrati pa zmanjšujejo porabo energije za do 50 odstotkov v primerjavi z rešitvami, ki temeljijo na konstantnih vrednosti. Komunikativna tipala prilagajajo vrednost CO2 v zraku, kakor tudi vlažnost in sobno temperaturo.

Posamezne funkcije so predstavljene v videu.

Desigo TRA

Desigo Total Room Automation (TRA) združuje ogrevanje, prezračevanje, klimatizacijo, osvetlitev in senčenje v usklajeno in preverjeno celoto.

Zaradi popolnega medsebojnega in usklajenega delovanja vseh disciplin sobne avtomatike in prefinjenih funkcij, sistem optimizira porabo energije. Energija se porablja le takrat ko je to res potrebno. S časovni programi je možno natančno opredeliti kdaj je energija zares potrebna. Poleg tega, v sobah uporabniki igrajo aktivno vlogo v procesu upravljanja z energijo s pomočjo funkcije RoomOptiControl in simbola Green Leaf – znižanje porabe energije je možno do 25 odstotkov.

 

Desigo PX

Napredne rešitve za upravljanje HVAC postrojenj, toplotnih postrojenj itd.

Posamezne funkcije so predstavljene v videu.

Desigo PX

Ena iz med njegovih največjih prednost je intuitivnost. Njegov uporabniški vmesnik je razdeljen na tri glavna področja, od tega vsako prikazuje specifične informacije.

Uporabniški vmesnik se lahko prilagaja na način, da prikazuje podatke v odvisnosti od administratorskih pravic uporabnikov. Za lažjo uporabo omogoča Desigo CC inteligentno navigacijo in vodenje korak za korakom skozi zahtevnejše naloge, prikaze le želenih podatkov in dostop do vseh integriranih sistemov.

Omeniti velja še funkcijo Zeleni list (Green Leaf). Le ta omogoča odkrivanje energetsko neučinkovitega delovanja. Možno jo je uporabiti v velikih, kompleksnih objektih, kakor tudi v manjših, preprostejših zgradbah.

Siemens Climatix- OEM

program za proizvajalce klimatskih naprav, toplotnih postaj itd.

Avtomatizacijska oprema klimatskih naprav

Ponudba zajema periferno opremo (ventile, pogone ventilov, tipala, termostate, pogone loput itd.) modularno krmilja, katerega je mogoče dopolnjevati glede na potrebe in želje.

Avtomatizacijska oprema toplotnih postaj

Siemens Climatix je ponudba izdelkov razvitih posebej za proizvajalce originalne opreme, ki delujejo na področju klimatizacije, hlajenja in daljinskega ogrevanja.

Posamezne funkcije so predstavljene v videu.

5

Modularnost sistema Climatix

  • Prilagodljiva paleta izdelkov za vse vrste uporabe
  • Razpon produktov primeren za standardne HVAC funkcije in lastnosti
  • Prilagodljivi I/O krmilnik z množico kombinacij signalov

Siemens Climatix

Celovite rešitve za neposredno uporabo v klimatskih napravah, hladilnih napravah, toplotnih črpalkah in toplotnih podpostajah.  Standardne aplikacije in celovite funkcije HVAC skrajšujejo potreben čas za izvedbo. Standardni komunikacijski protokoli omogočajo enostavno integracijo v sisteme CNS (BMS). Modularni koncept krmilnikov Climax omogoča enostavno integracijo s hlajenjem HVAC naprav s tem optimizira stroške in učinkovitost.

 

Siemens Simatic S7 1200 in 1500

merilno/krmilna oprema namenjena industrijskim aplikacijam

SIMATIC S7-1200 in 1500: Preprosto prilagajanje potrebam

Avtomatizacija rešitve morajo biti kompaktne in prilagodljive. S7-1200 procesorske enote so na voljo v standardnih in varnostnih različice. Moduli s katerimi dopolnjujemo število potrebnih signalov so prilagodljivi, določeno število vhodov/izhodov je že vključenih na samih centralno procesnih enotah. Integriran vmesnih PROFINET služi za programiranje, povezati jih je mogoče z množico HMI naprav. S7-1200 lahko optimalno prilagodimo zahtevam projekta in potrebam s ustreznimi signalnimi in komunikacijskimi moduli.

Simatic S7 1200 in 1500

V vseh SIMATIC krmilnikih so integrirane sistemske funkcije. Poleg razširljivost, vsak krmilnik ponuja ponuja celovite sistemske funkcije, visoko zmogljivost, inovativni dizajn, zanesljiva diagnostika, varnostne funkcije. To omogoča prilagodljivost pri zasnovi, izvedni in vzdrževanju.

Postavi tehnično vprašanje

Ste obstoječa stranka in imate tehnično vprašanje? Sledite tej povezavi.

Postavi komercialno vprašanje

Imate vprašanje povezano z novimi projekti? Sledite tej povezavi.

Hitri Kontakt

Imate splošno vprašanje in želite hitri odgovor? Sledite tej povezavi.
EnglishFrançaisDeutschSlovenščinaEspañol